Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fogadalomtétel és születésnap 2008.11.06.

2008.11.07
Isten éltesse a Máltai Hórusz Spirituális Rendet!
 
2008. november 6-án került megrendezésre a Máltai Hórusz Spirituális Rend fogadalomtételi és eskütételi ceremóniája.
 
Az eseményt nagy várakozás előzte meg, nem csupán azért, mert Máltai Lovagrend magas rangú vezetői is megjelentek az eseményen, hanem azért is, mert most ünnepelte Rendünk 1. éves születésnapját.
 
Egy év nem nagy idő mondta el beszédében Sir Fra Jankovich R.I. Maximillian gróf, szerzetes Máltai Lovag, a Rend rendfőnöke, de mégis sokat tanultak, s nagy öröm számára, hogy egy év távlatából mindenki számára egyértelművé vált, hogy a Szerzetes és Civil tagozatos testvérek munkájára nagy szükség van.
A Rendfőnök Úr az egy éves születésnap alkalmából köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették a rend munkáját.
 
A jeles eseményen részt vett Őfelsége Cosmelli herceg, a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségeinek Szövetségének Nagymestere és felesége Lady Isabella hercegnő, valamint Sir Prof Dr. Popper György gróf úr a Rendi állam Miniszterelnöke, Magyar Nagyperjel.
 
Sir Popper György gróf úr a Rend történelmi kialakulásának összefoglalóját követően, köszöntötte a megjelenteket, és méltatta az esemény fontosságát.
HE Cosmelli herceg, a Lovagrend és a Szerzetes rend kapcsolatának fontosságáról beszélt, s örömét fejezte ki, hogy a rend születésétől kezdve részese lehet múltunknak, jelenünknek, s jövőnknek egyaránt.
 
A szertaráson természetesen Őfényessége I. ANKH is ünnepi beszédet mondott, aki összefoglalta a rend és az egyház munkáit, valamit beszélt a jövőbeli tervekről.
 
Az ünnepi beszédek után következett a fogadalomtétel és eskütétel ceremóniája.
Az immáron hagyományos ökumenikus ima után, a jelenlevő egyházak és felekezetek képviselői megáldották a relikviákat. Sorban: Őfényessége I. ANKH, az ANKH az Örök Élet Egyháza részéről, Sir Juhász B. Levente püspök, a protestáns egyházak részéről, Sir Lazarovits Ernő a MAZSIHISZ külügyi képviselője, a Zsidó felekezet részéről, és Diara Foussenou az Iszlám felekezet részéről.
 
Ezen alkalommal fogadalmat tettek, és így a fogadalmas testvérek sorába emeltettek:
Sir Eriks Grinbergs KCM, Dáma Hossó Nikoletta, Kovács Károlyné, Nagy Attila, Szliman Ahmed.
 
 
Esküt tettek, és így a Rend civil tagozatának testvéri közösségébe emeltettek:
Makai Istvánné, Dáma Sári Boglárka, Spitzer Istvánné, Lovag Szabó Ádám.
 

Kép

A fogadalom és eskütételt követően három kinevezésre és előléptetésre került sor.

Fra Nagy Attila testvérünket, a Hospice szolgálat vezetőjének, Fra Sir Eriks Grinbergs testvérünket, Lettország tartományfőnökének, és Fra Szliman Ahmed testvérünket Algéria tartományfőnökének nevezte ki a Rend rendfőnöke.

 

Kép 

A Ceremóniát követően ünnepi vacsorára került sor, melynek végén a Rend egy meglepetéssel szolgált a vacsorán résztvevőknek.

Az egy éves születésnap alkalmából, marcipánból készült pontos mása a Rend Címerpajzsának, melyet Őfényessége I. ANKH, HE Cosmelli Herceg, Nagymester, HG Sir Popper György Magyar Nagyperjel valamint Sir Fra Jankovich Maximillian Rendfőnök vágtak fel közösen. Szimbolizálva a Rend és a Lovagrend egységét és összetartozását.

 

Kép

 
Isten éltesse a Máltai Hórusz spirituális Rendet, minden benne élő fogadalmas szerzetest és civil tagozati testvért, valamint a Rendet segítő minden jó szándékú embert!
 
 
A Krónikás