Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


I. Rendi Káptalan

2008.10.08

I. Rendi Káptalan

A Máltai Hórusz Spirituális Rend első alkalommal tartotta meg Rendi káptalan-át, melyre minden fogadalmas és civil tagozatos tagunk meghívást kapott.
 
A Rendi káptalan fontos eseménye egy szerzetes közösségnek, hiszen ezen eseményen kerül megvitatásra egy elmúlt időszak munkái, eseményei. S ezen az eseményen kerül meghatározásra, hogy milyen irányba kíván tovább menni a Rend.
 
Az eseményen részt vett Őfényessége I. ANKH , az ANKH az Örök Élet Egyháza egyházi vezetője, a Rend alapítója, valamint a Rend teljes nagytanácsa.
 
A bevezetőben Sir Fra. Jankovich Maximillian rendfőnök köszöntötte az egybegyűlt testvéreket, és ismertette a káptalan programját. Elmondta, hogy nagy öröm számára, hogy egy év után, az első káptalan megrendezésre kerülhetett.
 
A rendfőnök köszöntőjét követően Őfényessége I. ANKH beszélt az elmúlt egy év sikereiről, kudarcairól, és a jövőbeli tervekről.
 
A köszöntőket követően Sir Fra. Maximillian rendfőnök ismertette az egy év munkáinak eredményét, és megvitatásra kerültek azon munkák és feladatok, melyek a jövőben várnak a Rendre.
Rendfőnöki beszámolóban elhangzott, hogy számos karitatív esemény került lebonyolításra, melynek keretén belül hazánkban Magyarországon valamint külföldön mindösszesen közel 10 millió forint értékben került átadásra adomány. Elindult a Rend „VÉDD MAGAD!” elnevezésű HIV-, drog- és nemibetegség prevenciós programja, valamint június 1-e óta működik a Rend Hospice szolgálata is.
 
A Rend életében nagy jelentőséggel bír, hogy annak legitimitását, a Máltai Lovagrenden belül, a Lovagrend Nagymestere Dekrétumba foglalta, s elvállata a Rend feletti védnökséget.
 
Isten Kegyelméből és Áldásával, a Máltai Hórusz Spirituális Rend fejlődik, s a jövőben nem csak hazai, hanem nemzetközi segélyprogramok szervezését is elindítja.
 
A Krónikás