Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VÉDD MAGAD! - 1. Családi egészségnap

2008.08.30

2008. augusztus 29-30-án került megrendezésre az Erzsébet téri Gödör Klubban, a „VÉDD MAGAD!” HIV és Drogprevenciós Családi Egészségnap, a Máltai Hórusz Spirituális Rend és együttműködő partnereinek szervezésében.

 

Augusztus 29-én, pénteken este, kiállítás megnyitóval indult a rendezvény, melyet az Anonym Aids Tanácsadó Szolgálat orvos-szakemberei állítottak össze.

Őexelenciája Sir Fra. Jankovich R.I. Maximillian a Máltai Hórusz Rend rendfőnöke köszöntő beszédében kiemelte, hogy Magyarországon ezek a témák nagyon kevés figyelmet kapnak, és többek között azért van nagy jelentősége ennek a rendezvénynek, mert ehhez hasonlót eddig nem rendeztek hazánkban. Az egész rendezvény fővédnökségét Őexelenciája Prof. dr. Popper György gróf, a Lovagi Állam Miniszterelnöke, Magyar Nagyperjel vállalta el és beszélt a megnyitón a drog és a HIV fertőzés okozta világméretű problémákról. A megnyitón több lovag és dámai is képviselte a lovagrendet.

 

Augusztus 30-án, szombaton délelőtt 10 órától gyerekfoglalkozásokkal, rajzversennyel, drogprevenciós előadásokkal, a megelőzéssel kapcsolatos filmekkel várták a T+T Humán Szolgáltató Bt. felkészült szakemberei a fiatalokat.
A családosan érkezők megismerkedhettek az egészséges életmódhoz szükséges táplálék kiegészítőkkel, dohányzás leszoktatáshoz szükséges tanácsokat kaphattak, vérnyomás, vércukor és antioxidánsszint mérésen vehettek részt.
Egész nap civil szervezetek (többek között az EDDK Egyesület valamint a Civil Aids Fórum tagszervezeti) képviselőivel beszélgethettek az érdeklődők.
A délután a HIV és Hepatitis betegségekről szóló előadásokkal folytatódott, a fiatal felnőttek és felnőttek ingyenes és anonim HIV szűrésen vehettek részt.

Az estét és a rendezvényt Bácskai Juli Pszichoszínháza zárta, a rendezvényhez kapcsolódóan a függőség témáját körüljárva.

A krónikás

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.